Fler Nyheter

19/10/18 - 09:55

Enkät för båtägare - Hjälp oss att hjälpa dig!

Projektet BATSECO-BOAT handlar om att förbättra servicen för båtturister runt Östersjön och fokuserar särskilt på möjligheterna för latrintömning från små båtar. I projektet, som finansieras av EU-programmet Interreg Central Baltic, deltar bla Norrtälje kommun, Utvecklingscentrum för vatten, Ecoloop, liksom kommuner och organisationer Finland och Estland.

Syftet med denna enkät är att skapa en bild av småbåtsägares behov av nya latrintömningsstationer eller utökad kapacitet för latrintömning i skärgården. Svaren på enkäten kommer att användas inom projektet för att ta fram underlag, bland annat kartor, till kommuner som vill planera investeringar för att förbättra latrintömningsmöjligheterna i skärgården.

Svara innan den 11:e november.

Kontaktinformation som delas med oss i denna enkät kommer inte delas till parter utanför projektet och du kommer inte bli kontaktad av oss i kommersiella syften.

Har du frågor om denna enkät eller projektet BATSECO-BOAT? Välkommen att kontakta Helfrid Schulte-Herbrüggen, Ecoloop, helfrid.schulte.herbruggen@ecoloop.se.

 

Båtägare i Norrtälje kommun, var med och påverka!

Enkät ämnad för båtklubbar https://link.webropolsurveys.com/S/72CC1F28F147048B

Enkät ämnad för båtägare: https://link.webropolsurveys.com/S/22D548C0AE35C543

 

Lär mer om BATSECO-Boat projekt här

04/11/19 - 16:46

Utvecklingscentrum för Vatten är nominerade till årets innovation 2019

Utvecklingscentrum för Vatten är återigen nominerade till årets innovation 2019

Vi är stolta och glada över att UCV och vårt projekt Akvaponi i Roslagen har nominerats i kategorin “Årets innovation” till Årets utmärkelser 2019.

Årets utmärkelser är ett initiativ från Norrtälje kommun där insatser utifrån kommuns värdegrund med fokus på förbättrade resultat, högre effektivitet och höjd kvalitet uppmärksammas. Galan hålls för att hylla, lyfta och sprida arbetet som sker i kommunens olika verksamheter.

Årets utmärkelser-galan hålls den 5 december och vi håller tummarna att nomineringen där även leder till pris!

 

Bilden är från förra året då Utvecklingscentrum för vatten vann året innovation för projektet Testbädd dricksvatten. En kvalitetscertifiering med effektivitets- och hållbarhetstester av dricksvattenfilter och småskaliga tekniker för att rena dricksvatten.

18/05/20 - 14:57

Projekt Brunnstester är en ny satsning för god dricksvattenkvalitet med stöd från Havs- och vattenmyndigheten via Länsstyrelsen

I samarbete med Ecoloop och kommunerna Österåker, Värmdö, Norrtälje, Haninge och Nynäshamn utför Utvecklingscentrum för Vatten testning och utvärdering av vanligt förekommande reningstekniker. Projektets mål är att säkerställa dricksvattenkvalitet från enskilda brunnar på landsbygd, kust och skärgård.

Läs mer om projektet här.

21/01/20 - 16:22

Akvaponibygget är nu i full gång på Vattencentrum

Byggnationen av vår akvaponi inom projektet Akvaponi i Roslagen är nu i full gång i källaren på Vattencentrum, Campus Roslagen.

Golvet är målat, vatten och el är indraget i lokalen. Fisktanken är på plats, slasktanken är färdig och odlingsbäddarna börjar ta form och vi väntar med spänning på att kunna starta upp systemet. Invigningen sker 26 mars då vi även håller vår konferens Inspiration Vatten.

Se bildserie från bygget nedan, fler bilder finns på vår facebooksida.

 

Fisktank

 

Sump med biobäddar.

 

Sump med inlopp från fisktank till höger i bild.

 

Odlingsbädd under konstruktion

 

Vid frågor, hör gärna av er till info@vattencentrum.se

Anmäl er gärna till vårt nyhetsbrev