19-10-18Enkät för båtägare - Hjälp oss att hjälpa dig!

Projektet BATSECO-BOAT handlar om att förbättra servicen för båtturister runt Östersjön och fokuserar särskilt på möjligheterna för latrintömning från små båtar. I projektet, som finansieras av EU-programmet Interreg Central Baltic, deltar bla Norrtälje kommun, Utvecklingscentrum för vatten, Ecoloop, liksom kommuner och organisationer Finland och Estland.
Syftet med denna enkät är att skapa en bild av småbåtsägares behov av nya latrintömningsstationer eller utökad kapacitet för latrintömning i skärgården. Svaren på enkäten kommer att användas inom projektet för att ta fram underlag, bland annat kartor, till kommuner som vill planera investeringar för att förbättra latrintömningsmöjligheterna i skärgården.
Svara innan den 11:e november.
Kontaktinformation som delas med oss i denna enkät kommer inte delas till parter utanför projektet och du kommer inte bli kontaktad av oss i kommersiella syften.
Har du frågor om denna enkät eller projektet BATSECO-BOAT? Välkommen att kontakta Helfrid Schulte-Herbrüggen, Ecoloop, helfrid.schulte.herbruggen@ecoloop.se.
Båtägare i Norrtälje kommun, var med och påverka!
Enkät ämnad för båtklubbar https://link.webropolsurveys.com/S/72CC1F28F147048B
Enkät ämnad för båtägare: https://link.webropolsurveys.com/S/22D548C0AE35C543
Lär mer om BATSECO-Boat projekt här
Fler Nyheter
13/02/23 - 09:27
Lördag om de nya dricksvattenföreskrifterna. LIVSFS 2022:12
De nya dricksvattenföreskrifterna utkom från tryck i december 2022 som en tillämpning av EU:s nya dricksvattendirektiv.
SRMH och UCV informerar om de nya föreskrifterna som har flera nyheter som påverkar alla dricksvattenanläggningar som antingen producerar vatten för fler än 50 personer eller 10 kubikmeter per dygn, eller har en del som är verksamhet, t.ex. kaféer, restauranger, skolor, förskolor mfl.
14/10/20 - 14:56
Food Wave – Empowering Urban Youth for Climate Action” workshop 6-8 November 2020
Eating City bjuder in personer mellan 18-35 år som studerar eller arbetar med hållbar matproduktion och klimatförändringar till en workshop inom EU-projektet ”Food Wave – Empowering Urban Youth for Climate Action”.
Workshopen syftar till att skapa medvetenhet om hållbara mönster för livsmedelskonsumtion och produktion för att minska klimatförändringen, aktivera unga människor och göra det möjligt för dem att påverka institutionella beslut så att de kan leda oss till ett hållbart globalt livsmedelssystem fram till 2050.
Projektet samfinansieras av EU och genomförs av Milanos kommun tillsammans med ActionAid Italia, ACRA, Mani Tese och 28 projektpartners i 17 länder.
Workshopen är digital för deltagare utanför Italien. Läs mer och anmäl dig senast den 25 oktober här.
08/02/21 - 09:12
Framtidens utbildning inom odling är här!
Väddö folkhögskola har i samarbete med Campus Roslagen/Utvecklingscentrum för vatten samt branschen tagit fram Yrkeshögskoleutbildningen till akvaponiingenjör.
Utbildningen till akvaponiingenjör är helt unik i sitt slag i Sverige och hösten 2021 startar den första utbildningsomgången.
Utbildningen är bred och leder till yrken inom olika områden. Dels till yrket som odlingsspecialist inom akvaponiska system men du kan även jobba inom bland annat växthusnäringen, akvakultur och grönsaksodling.
Läs mer om utbildningens innehåll, kursinformation och anmälan här.
16/07/19 - 16:51
Låga vattennivåer och vattenbrist
Grundvattennivåerna i Norrtälje kommun och i stora delar av övriga landet är i dagsläget ovanligt låga.
Läs mer vad som gäller vid vattenbrist inom kommunen på Norrtälje kommuns hemsida
Här följer några tips på hur du kan spara vatten:
- Duscha istället för att bada. Ta korta duschar och stäng av vattnet när du tvålar in dig.
- Stäng av vattnet när du borstar tänderna.
- Kör fulla disk- och tvättmaskiner. Skölja inte disk under rinnande kran.
- Ställ en fylld tillbringare i kylen så får du kallt vatten utan att låta kranen rinna.
- Stoppa läckage. En droppande kran kan förbruka cirka 15 kubikmeter vatten per år. En strilande kran kan förbruka ungefär 300 kubikmeter. En toalett som smårinner kan betyda ett slöseri på 700 kubikmeter vatten på ett år.
- Byt ut toaletter, gamla kranar och duschmunstycken till snålspolande varianter.
- Vattna inte gräsmattan med grundvatten.
- Tänk på att du inte ska fylla pool eller badtunna med grundvatten.
- Ska du tvätta bilen gör det i biltvätt/tvätthall, inte hemma.
Tips från Norrtälje kommuns hemsida