19-10-18Enkät för båtägare - Hjälp oss att hjälpa dig!

Projektet BATSECO-BOAT handlar om att förbättra servicen för båtturister runt Östersjön och fokuserar särskilt på möjligheterna för latrintömning från små båtar. I projektet, som finansieras av EU-programmet Interreg Central Baltic, deltar bla Norrtälje kommun, Utvecklingscentrum för vatten, Ecoloop, liksom kommuner och organisationer Finland och Estland.
Syftet med denna enkät är att skapa en bild av småbåtsägares behov av nya latrintömningsstationer eller utökad kapacitet för latrintömning i skärgården. Svaren på enkäten kommer att användas inom projektet för att ta fram underlag, bland annat kartor, till kommuner som vill planera investeringar för att förbättra latrintömningsmöjligheterna i skärgården.
Svara innan den 11:e november.
Kontaktinformation som delas med oss i denna enkät kommer inte delas till parter utanför projektet och du kommer inte bli kontaktad av oss i kommersiella syften.
Har du frågor om denna enkät eller projektet BATSECO-BOAT? Välkommen att kontakta Helfrid Schulte-Herbrüggen, Ecoloop, helfrid.schulte.herbruggen@ecoloop.se.
Båtägare i Norrtälje kommun, var med och påverka!
Enkät ämnad för båtklubbar https://link.webropolsurveys.com/S/72CC1F28F147048B
Enkät ämnad för båtägare: https://link.webropolsurveys.com/S/22D548C0AE35C543
Lär mer om BATSECO-Boat projekt här
Fler Nyheter
09/05/19 - 14:36
Undersökning av reningseffektivitet för små avlopp i Norrtälje
Vi efterlyser fastighetsägare med små avloppsanläggningar som vill få dem undersökta på ett vetenskapligt sätt.
Vi erbjuder en subventionerad analys av de viktigaste parametrarna, de som övergöder Östersjön och de som kan kontaminera ditt dricksvatten. Projektpris: 300 kronor. (Ordinarie pris ca 1500 kronor.) Projekts syftet är att undersöka reningseffektivitet av två olika typer av avloppssystem: Minireningsverk och markbädd. Utvecklingscentrum för vatten kommer att analysera det renade avloppsvattnet från cirka 25 minireningsverk och 25 markbäddar.
Projektet har fått stöd från Roslagens Sparbanks Stiftelser.
Läs mer om projektet här.
Anmälan sker via Roslagen Sparbanks hemsida.
03/06/21 - 14:38
TRANSWATER - Slutevenemang
Projektet TRANSWATER syftar till att främja samarbetsinlärning om vattenrelaterade utmaningar och integrerade lösningar för att förbättra vattenresiliens i Östersjöregionens kustzoner. Projektet finansieras av Svenska institutet och leds av Utvecklingscentrum för vatten (UCV) med partners från Lettland och Polen. Partnerteamen leds av universitetet i Lettland respektive K2 Solutions Development Foundation. Projektet fokuserar på de kustnära områden som i allt högre grad upplever ett ökat tryck på vattenresurser på grund av en mängd olika faktorer. Projektet TRANSWATER avser att belysa de specifika problemen i dessa områden i Östersjöregionen och främja samarbete för en effektiv strategi så att vattenresiliensen i regionen kan förbättras.
Med detta som bakgrund har UCV och de andra projektpartnerna anordnat en serie workshops med intressenter som delar ett gemensamt intresse för vattenutmaningar i kustnära områden. Syftet har varit att ”samskapa” kunskap inom området och om orsakerna till ovanstående problem samt att ta fram rekommendationer för hållbara lösningar. Vi är oerhört tacksamma för alla deltagares insatser vid våra tidigare workshops.
I den sista workshopen strävar vi efter att utbyta erfarenheter från vårt tidigare lärande och syntetisera integrerad kunskap om naturen, orsakerna till -och hållbara lösningar för vattenutmaningarna i Östersjöregionen, vilket återspeglas från situationerna i Sverige, Lettland och Polen. Vi önskar er välkomna att återigen delta och tillsammans ”samskapa” kunskap utifrån era åsikter och erfarenheter för att bidra till vattenresiliens i Östersjöregionens kustområden.
Workshopen kommer att genomföras som ett webbinarium där de viktigaste resultaten av projektet presenteras i en paneldiskussion följt av brainstorming om kritiska frågor. Alla deltagare kan delta genom att ställa frågor och bidra med idéer / åsikter.
Datum: 2021-06-11
Tid: 13.00 – 16.00
Plats: Digital (via Zoom) https://zoom.us/j/98400385291
Språk: Engelska
15/10/20 - 13:54
Delta i vår enkät "Vattenkvalitet i enskilda brunnar"
Projektet "Utvärdering av reningsteknik för att säkerställa dricksvattenkvalitet av enskilt dricksvatten" samlar in erfarenheter från brunnsägare
Som underlag till projektet ”Utvärdering av reningsteknik för att säkerställa dricksvattenkvalitet av enskilt dricksvatten” finns en enkät där du som brunnsägare kan bidra med viktiga erfarenheter och bidra till att säkerställa en tryggad tillgång på dricksvatten av en god kvalitet. Läs mer om projektet och delta i enkäten på här.
12/03/20 - 11:59
Fysisk rådgivning och kvällsöppet dras in
Med anledning av Folkhälsomyndighetens och Norrtälje kommuns restriktioner angående Coronaviruset (COVID-19) har vi beslutat att ställa in vår fysiska VA-rådgivning samt kvällsöppet för att undvika smittspridning.
Rådgivningen bokas som vanligt via https://www.vattencentrum.se/radgivning/ men utförs endast per telefon.
Kvällsöppet under torsdagskvällar till kl. 19 dras in tillsvidare, men du är välkommen att boka tid för rådgivning under ordinarie tider.
Epost: info@vattencentrum.se
Telefon (Växel): 0176-28 61 00