15-10-20Delta i vår enkät "Vattenkvalitet i enskilda brunnar"

Projektet "Utvärdering av reningsteknik för att säkerställa dricksvattenkvalitet av enskilt dricksvatten" samlar in erfarenheter från brunnsägare
Som underlag till projektet ”Utvärdering av reningsteknik för att säkerställa dricksvattenkvalitet av enskilt dricksvatten” finns en enkät där du som brunnsägare kan bidra med viktiga erfarenheter och bidra till att säkerställa en tryggad tillgång på dricksvatten av en god kvalitet. Läs mer om projektet och delta i enkäten på här.
Fler Nyheter
18/05/20 - 14:57
Projekt Brunnstester är en ny satsning för god dricksvattenkvalitet med stöd från Havs- och vattenmyndigheten via Länsstyrelsen
I samarbete med Ecoloop och kommunerna Österåker, Värmdö, Norrtälje, Haninge och Nynäshamn utför Utvecklingscentrum för Vatten testning och utvärdering av vanligt förekommande reningstekniker. Projektets mål är att säkerställa dricksvattenkvalitet från enskilda brunnar på landsbygd, kust och skärgård.
Läs mer om projektet här.
17/03/21 - 11:43
Enkät om enskilda vatten- och avloppssystem i Norrtälje
Vill du delta i en undersökning om naturbaserade lösningar för vatten- och avoppssystem?
Undersökningen sker i samband med en masteruppsats som skrivs på Södertörns Högskola inom ämnet Miljövetenskap om naturbaserade lösningar och begränsningar för vatten- och avloppssystem gällande BDT-vatten. Uppsatsen skrivs tillsammans med projektet NATWIP (Nature-Based Solutions for Water Management in the Peri-Urban) och Utvecklingscentrum för vatten i Norrtälje.
Enkäten kan fyllas i digitalt via denna länk.
Det går också bra att skriva ut och posta ifyllt formulär till:
Petra Putnik
Fågelstavägen 12A
124 33 Bandhagen
För mer info, kontakta:
Petra Putnik
Tel: 0762 – 508 222
E-post: petraputnik@hotmail.com
Vi hanterar personuppgifter i enlighet med GDPR. Vi värdesätter din integritet och arbetar strukturerat för att vidta säkerhetsåtgärder och se till att din personliga integritet inte kränks.
All information inhämtad i denna undersökning som kan identifiera er kommer att hållas konfidentiell.
Undersökningen är öppen fram till och med den 4 april 2021.
05/09/19 - 10:17
Certifiering av dricksvattenfilter för enskilda hushåll – stoppa vilda västern!
Dricksvattenfilter för enskilda hushåll är inte reglerade i lag, vilket innebär att konsumenter i hela Europa måste förlita sig på försäljarens ärlighet när de vill rena sitt brunnsvatten.
Det behövs ett konsumentdrivet certifieringssystem för att säkerställa att filter renar det som utlovas och att de gör det på ett hållbart sätt. Norrtälje kommun har 30 000 enskilda brunnar med varierande dricksvattenkvalitet. Detta gör vår kommun till en av de största marknaderna för dricksvattenfilter, säger Amelia Morey Strömberg, verksamhetsansvarig för Utvecklingscentrum för vatten. Därför utvecklar vi tillsammans med andra aktörer och med finansiering av VINNOVA en unik testrigg för att utveckla och certifiera filter. ”Om vi inte kvalitetssäkrar dricksvattenfilter kommer marknaden att fortsätta vara rena vilda västern”, säger Lars Frödin, projektdeltagare.
Den 24 september hålls en workshop på Vattencentrum Roslagen i Norrtälje där projektansvariga välkomnar företag och verksamheter inom dricksvattenområdet. Under dagen kommer projektet att presenteras samt studiebesök göras till de två unika anläggningarna i Norrtälje och Svanberga.
Pressen och andra intresserade är välkomna till presskonferens kl 13.45 – 14.00. Alla är välkomna att vara med under hela workshopen.
Mer information finns på www.vattencentrum.se/events/vattenfilter
Kontakt:
Amelia Morey Strömberg epost; amelia.stromberg@campusroslagen.se telefon; 0176 – 22 61 17
25/09/20 - 16:33
Delta i Världshungerdagen 2020 med oss!
Världshungerdagen – Nästa steg mot ett mer hållbart livsmedelssystem?
Utvecklingscentrum för Vatten uppmärksammar Världshungerdagen 2020 med en digital konferens den 14:e oktober där vi tillsammans med beslutsfattare, akademi och entreprenörer försöker reda ut vad nästa steg för Norrtälje är i processen att få till ett mer motståndskraftigt och tillförlitligt livsmedelssystem.
Årets tema är Produktion, Näring, Hållbarhet, Tillsammans: “Både länders privata sektor och det civila samhället måste se till att vårt livsmedelssystem producerar en mängd olika livsmedel för att nära en växande befolkning och arbeta mot en hållbar planet, tillsammans.”
För mer info och anmälan: https://www.vattencentrum.se/events/varldshungerdagen-2020/