04-11-19Utvecklingscentrum för Vatten är nominerade till årets innovation 2019

Utvecklingscentrum för Vatten är återigen nominerade till årets innovation 2019
Vi är stolta och glada över att UCV och vårt projekt Akvaponi i Roslagen har nominerats i kategorin “Årets innovation” till Årets utmärkelser 2019.
Årets utmärkelser är ett initiativ från Norrtälje kommun där insatser utifrån kommuns värdegrund med fokus på förbättrade resultat, högre effektivitet och höjd kvalitet uppmärksammas. Galan hålls för att hylla, lyfta och sprida arbetet som sker i kommunens olika verksamheter.
Årets utmärkelser-galan hålls den 5 december och vi håller tummarna att nomineringen där även leder till pris!
Bilden är från förra året då Utvecklingscentrum för vatten vann året innovation för projektet Testbädd dricksvatten. En kvalitetscertifiering med effektivitets- och hållbarhetstester av dricksvattenfilter och småskaliga tekniker för att rena dricksvatten.
Fler Nyheter
16/11/20 - 16:02
Premiär för Akvaponnyn!
20 november lanserar vi en hemsida för barn om matproduktion, miljö och akvaponik
För att uppmärksamma Barnkonventionens (födelse)dag och Barns rätt till mat lanserar vi en hemsida för barn om framtidens odling samt möjligheter och utmaningar med dagens matproduktion. Läs mer på evenemangets sida:
21/09/18 - 16:16
SITE 0 Invigd
Första etappen av projektet Testbädd dricksvatten är nu klar.
Det VINNOVA-finansierade projektet Testbädd dricksvatten startades under 2017 och i år står Pilotanläggningen SITE 0 på Kaserngatan 11 är färdig. Invigningen av anläggningen ägde rum den 20e september där det första filtret kopplades in och testkördes.
Läs mer om projektet här.
Är du intresserad och vill veta mer, kontakta Amelia Morey Strömberg via epost amelia.stromberg@campusroslagen.se eller telefon 0176-28 61 17.
10/10/18 - 09:22
Andra årliga deltagarmötet för RETROUT
Mötet ägde rum i Stockholm 1-2 oktober 2018.
Nandita Singh – projektledare för RETROUT från UCV var på plats. Mötet fokuserade på uppföljning och övervakning av aktuella framsteg i projektet samt planering av kommande handlingsplan för projektet.
RETROUT är ett treårigt projekt med slutdatum september 2020 vars syfte är att lyfta fram Östersjöregionen som ett större turistmål för fiske. Projektet har 14 projektdeltagare från Sverige, Estland, Lettland, Litauen och Polen (även HELCOM). Projektets ledande koordinator är Håkan Häggström från Länsstyrelsen Stockholm.
Trots att framgång inom projektet nåtts kvarstår mycket att göra. UCV leder ett av arbetspaketen som syftar till att utföra en kommunikationsstudie över utförda och planerade restaureringar av vattendrag. Restaurering av vattendrag är en avgörande åtgärd för att upprätthålla öringens reproduktion då den är anadrom (fiskart som lever i saltvatten men fortplantar sig i sötvatten). Studien kommer att identifiera faktorer som leder till framgångsrika restaureringsprojekt med bakgrund av intressenters olika intressen och perspektiv. För närvarande inväntar UCV data angående vattendragsrestaureringsarbeten som gjorts i respektive deltagande land. Dessa data kommer att analyseras av Nandita Singh för att identifiera flera fall där djupare studier med mer specifika intressenter från deltagarländerna kan intervjuas. Nandita kommer också att arbeta med ett annat arbetspaket inom projektet där intervjuer med intressenter kopplade till nya restaureringsprojekt inom RETROUT kommer att utföras.
Läs mer om projektet här.
12/03/20 - 11:38
Fysiska evenemang ställs in
Med anledning av Folkhälsomyndighetens och Norrtälje kommuns restriktioner angående Coronaviruset (COVID-19) har vi beslutat att ställa in alla våra kommande fysiska evenemang.
Vi undersöker möjligheter att ordna ersättnings-webbinarium där detta är möjligt, alternativt skjuta på evenemangen i framtiden. Information om detta kommer senare.
Evenemang som berörs av beslutet:
2020-03-26: Inspiration Vatten: Hållbar livsmedelsproduktion utifrån ett vattenperspektiv
2020-03-26: Invigning av akvaponi
2020-03-31: Fältresa: Akvaponi och vattenbruk
Vid frågor kontakta oss på info@vattencentrum.se eller 0176-28 61 00