Fler Nyheter

05/09/19 - 10:17

Certifiering av dricksvattenfilter för enskilda hushåll – stoppa vilda västern!

Dricksvattenfilter för enskilda hushåll är inte reglerade i lag, vilket innebär att konsumenter i hela Europa måste förlita sig på försäljarens ärlighet när de vill rena sitt brunnsvatten.

Det behövs ett konsumentdrivet certifieringssystem för att säkerställa att filter renar det som utlovas och att de gör det på ett hållbart sätt. Norrtälje kommun har 30 000 enskilda brunnar med varierande dricksvattenkvalitet. Detta gör vår kommun till en av de största marknaderna för dricksvattenfilter, säger Amelia Morey Strömberg, verksamhetsansvarig för Utvecklingscentrum för vatten. Därför utvecklar vi tillsammans med andra aktörer och med finansiering av VINNOVA en unik testrigg för att utveckla och certifiera filter. ”Om vi inte kvalitetssäkrar dricksvattenfilter kommer marknaden att fortsätta vara rena vilda västern”, säger Lars Frödin, projektdeltagare.

Den 24 september hålls en workshop på Vattencentrum Roslagen i Norrtälje där projektansvariga välkomnar företag och verksamheter inom dricksvattenområdet. Under dagen kommer projektet att presenteras samt studiebesök göras till de två unika anläggningarna i Norrtälje och Svanberga.

Pressen och andra intresserade är välkomna till presskonferens kl 13.45 – 14.00. Alla är välkomna att vara med under hela workshopen.

 

Mer information finns på www.vattencentrum.se/events/vattenfilter

Kontakt:

Amelia Morey Strömberg epost; amelia.stromberg@campusroslagen.se telefon; 0176 – 22 61 17

11/03/24 - 11:31

Vattencentrum stängt 13-14 mars

Vattencentrum håller stängt onsdag-torsdag 13-14 mars på grund av konferens.

 

Vi har öppet som vanligt från kl 10.00 fredag 15/3

 

05/11/20 - 12:10

Roslagens naturvårdspris 2020

Utvecklingscentrum för Vattens Amelia Morey Strömberg är nominerad till Roslagens naturvårdspris 2020

”För sitt stora engagemang när det gäller dricksvatten och avlopp, såväl strategiska frågor som stora och små utbyggnadsprojekt” lyder motiveringen. Vi är väldigt stolta över Amelia och hennes outtröttliga och inspirerande arbete med vattenfrågor!

Priset delas ut av Norrtelje Tidning och Roslagens naturskyddsförening.

Här kan du läsa mer: Artikel i Norrtelje Tidning

19/07/23 - 11:58

Öppet under sommaren

Vi har öppet som vanligt under sommaren

Utställningen är öppen alla helgfria vardagar 10-16 (lunchstängt 12-13)

VA-rådgivning bokar du på vår bokningssida

 

Trevlig sommar!