Fler Nyheter

18/05/20 - 14:57

Projekt Brunnstester är en ny satsning för god dricksvattenkvalitet med stöd från Havs- och vattenmyndigheten via Länsstyrelsen

I samarbete med Ecoloop och kommunerna Österåker, Värmdö, Norrtälje, Haninge och Nynäshamn utför Utvecklingscentrum för Vatten testning och utvärdering av vanligt förekommande reningstekniker. Projektets mål är att säkerställa dricksvattenkvalitet från enskilda brunnar på landsbygd, kust och skärgård.

Läs mer om projektet här.

14/10/20 - 14:56

Food Wave – Empowering Urban Youth for Climate Action” workshop 6-8 November 2020

Eating City bjuder in personer mellan 18-35 år som studerar eller arbetar med hållbar matproduktion och klimatförändringar till en workshop inom EU-projektet ”Food Wave – Empowering Urban Youth for Climate Action”.

Workshopen syftar till att skapa medvetenhet om hållbara mönster för livsmedelskonsumtion och produktion för att minska klimatförändringen, aktivera unga människor och göra det möjligt för dem att påverka institutionella beslut så att de kan leda oss till ett hållbart globalt livsmedelssystem fram till 2050.

Projektet samfinansieras av EU och genomförs av Milanos kommun tillsammans med ActionAid Italia, ACRA, Mani Tese och 28 projektpartners i 17 länder.

Workshopen är digital för deltagare utanför Italien. Läs mer och anmäl dig senast den 25 oktober här.

21/08/20 - 14:26

29 september kör vi en Digital workshop om Vattenresiliens i Kustnära Omvandlingsområden

Workshopen är en del av projektet TRANSWATER och vi diskuterar kring de ökande vattenutmaningarna i de kustnära övergångszonerna i Stockholmsregionen/ Sverige.

Läs mer och anmäl dig här:

29/11/19 - 10:32

UCV får stöd från Roslagens Sparbanks Stiftelse för fortsatt arbete med projekt RETROUT

Den 12 november 2019 bjöds Utvecklingscentrum för Vatten in för att delta i höstens prisutdelning hos Roslagens Sparbanks Stiftelser.

UCV fick 70 000 kr som medfinansiering för fortsätt arbete med Retrout som är ett viktigt projekt som syftar till att förbättra potentialen för kustfisketurism i Östersjöområden genom förbättrad ekologisk status i vattendrag, förbättrad styrning för fisketurismen samt utveckling av fisketurismindustrin. Projektet bidrar också till utveckling av lokal ekoturism i Norrtälje samt miljömässig hållbarhet i kommunen. Retrout har en särskild fokus på Skeboån. I projektet kommer en ”Baltic Tool Box” – en verktygslåda att utvecklas som kan tillämpas för att främja deltagande av olika intressenter för en restaurering av Skeboån och andra vattendrag. Priset mottags av Nandita Singh som är Retrouts projektledare på UCV. Campus Roslagens VD Ulf Linderholm var också närvarande vid utdelningen.

Läs mer om projektet RETROUT här.