Fler Nyheter

20/09/23 - 10:30

Stängt för konferens 21-22/9

Vattencentrum håller stängt torsdag & fredag 21-22 september

Nu på fredag 21-22 september stänger vi på vattencentrum.

Vi öppnar som vanligt från kl 10.00 måndag 25/9

 

Trevlig helg!

 

Välkomna!

14/10/20 - 14:56

Food Wave – Empowering Urban Youth for Climate Action” workshop 6-8 November 2020

Eating City bjuder in personer mellan 18-35 år som studerar eller arbetar med hållbar matproduktion och klimatförändringar till en workshop inom EU-projektet ”Food Wave – Empowering Urban Youth for Climate Action”.

Workshopen syftar till att skapa medvetenhet om hållbara mönster för livsmedelskonsumtion och produktion för att minska klimatförändringen, aktivera unga människor och göra det möjligt för dem att påverka institutionella beslut så att de kan leda oss till ett hållbart globalt livsmedelssystem fram till 2050.

Projektet samfinansieras av EU och genomförs av Milanos kommun tillsammans med ActionAid Italia, ACRA, Mani Tese och 28 projektpartners i 17 länder.

Workshopen är digital för deltagare utanför Italien. Läs mer och anmäl dig senast den 25 oktober här.

29/11/19 - 10:32

UCV får stöd från Roslagens Sparbanks Stiftelse för fortsatt arbete med projekt RETROUT

Den 12 november 2019 bjöds Utvecklingscentrum för Vatten in för att delta i höstens prisutdelning hos Roslagens Sparbanks Stiftelser.

UCV fick 70 000 kr som medfinansiering för fortsätt arbete med Retrout som är ett viktigt projekt som syftar till att förbättra potentialen för kustfisketurism i Östersjöområden genom förbättrad ekologisk status i vattendrag, förbättrad styrning för fisketurismen samt utveckling av fisketurismindustrin. Projektet bidrar också till utveckling av lokal ekoturism i Norrtälje samt miljömässig hållbarhet i kommunen. Retrout har en särskild fokus på Skeboån. I projektet kommer en ”Baltic Tool Box” – en verktygslåda att utvecklas som kan tillämpas för att främja deltagande av olika intressenter för en restaurering av Skeboån och andra vattendrag. Priset mottags av Nandita Singh som är Retrouts projektledare på UCV. Campus Roslagens VD Ulf Linderholm var också närvarande vid utdelningen.

Läs mer om projektet RETROUT här.

21/09/18 - 10:40

UCV på världsvattenveckan, Stockholm, 2018.

Världsvattenveckan (World Water Week) är en av de största globala mötesplatserna vars syfte är att koppla samman forskning, politik, olika verksamheter och beslutsfattare inom vattensektorn.

I år ägde Världsvattenveckan rum i Stockholm 26-31 augusti där två representanter från UCV närvarade: Nandita Singh och Donatella Acquaviva. Nandita deltog hela veckan samt gjorde två föreläsningar baserat på hennes forskningsarbeten kring användandet av vattenresurser. Föreläsningarna ägde rum i samband med seminarierna “Tapping into collective wisdom: Gender sensitive development and water ecosystems” och “IWRM and Ecosystem based approaches: Complementary, duplicating or competing?”. Nantida var även inbjuden att delta i seminarier med temat “Water and Faith” samt deltog i diskussioner med 2015 års pristagare av Stockholm Water Prize: Rajendra Singh.

Donatella deltog i ”Young Professionals Day” 26 augusti och deltog i seminarierna ”Global vision to local reality – identifying the pathways” (SIWI water youth network) och “Integrity management for sustainable water systems”. Det första seminaret bestod I en interaktiv övning och diskussion kring att överföra globala åtaganden till lokala åtgärder och handlingar genom att studera fyra fallstudier: Kapstaden, Amman, Hull och Miami. Det andra seminariet utforskade hur vi prioriterar integritet inom vattensektorn samt hur vi uppfyller rätten till vatten och sanitet. För Nandita var detta sjätte gången på världsvattenveckan, för UCV och Donatellas räkning var deltagandet det första. UCVs närvarande var väldigt viktigt för vår relativt nya organisation där vårt internationella nätverk inom verksamheten växte, globala synligheten ökade samt inte minst att vi bidrog till att skapa lösningar till globala vattenutmaningar.