Fler Nyheter

21/09/18 - 16:16

SITE 0 Invigd

Första etappen av projektet Testbädd dricksvatten är nu klar.

Det VINNOVA-finansierade projektet Testbädd dricksvatten startades under 2017 och i år står Pilotanläggningen SITE 0 på Kaserngatan 11 är färdig. Invigningen av anläggningen ägde rum den 20e september där det första filtret kopplades in och testkördes.

Läs mer om projektet här.

Är du intresserad och vill veta mer, kontakta Amelia Morey Strömberg via epost amelia.stromberg@campusroslagen.se eller telefon 0176-28 61 17.

19/10/18 - 09:55

Enkät för båtägare - Hjälp oss att hjälpa dig!

Projektet BATSECO-BOAT handlar om att förbättra servicen för båtturister runt Östersjön och fokuserar särskilt på möjligheterna för latrintömning från små båtar. I projektet, som finansieras av EU-programmet Interreg Central Baltic, deltar bla Norrtälje kommun, Utvecklingscentrum för vatten, Ecoloop, liksom kommuner och organisationer Finland och Estland.

Syftet med denna enkät är att skapa en bild av småbåtsägares behov av nya latrintömningsstationer eller utökad kapacitet för latrintömning i skärgården. Svaren på enkäten kommer att användas inom projektet för att ta fram underlag, bland annat kartor, till kommuner som vill planera investeringar för att förbättra latrintömningsmöjligheterna i skärgården.

Svara innan den 11:e november.

Kontaktinformation som delas med oss i denna enkät kommer inte delas till parter utanför projektet och du kommer inte bli kontaktad av oss i kommersiella syften.

Har du frågor om denna enkät eller projektet BATSECO-BOAT? Välkommen att kontakta Helfrid Schulte-Herbrüggen, Ecoloop, helfrid.schulte.herbruggen@ecoloop.se.

 

Båtägare i Norrtälje kommun, var med och påverka!

Enkät ämnad för båtklubbar https://link.webropolsurveys.com/S/72CC1F28F147048B

Enkät ämnad för båtägare: https://link.webropolsurveys.com/S/22D548C0AE35C543

 

Lär mer om BATSECO-Boat projekt här

27/07/21 - 14:59

Success or failure of river restoration projects

Rapporten "Success or failure of river restoration projects" från delprojektet inom RETROUT om vattendragsrestaureringar i östersjöregionen har publicerats.

Ett av delprojekten inom RETROUT handlade om utmaningarna kring att förbättra den ekologiska statusen för vattendrag i östersjöregionen, vilket kan leda till stärkta fiskbestånd vilket är en förutsättning för en växande fisketurism. Delprojektets syfte var att föreslå så kallade ”Best Practice Solutions” för effektiva och hållbara restaureringsåtgärder för vattendrag med fokus på havsöring.

Läs mer och ladda ner rapporten här.

09/05/19 - 14:36

Undersökning av reningseffektivitet för små avlopp i Norrtälje

Vi efterlyser fastighetsägare med små avloppsanläggningar som vill få dem undersökta på ett vetenskapligt sätt.

Vi erbjuder en subventionerad analys av de viktigaste parametrarna, de som övergöder Östersjön och de som kan kontaminera ditt dricksvatten. Projektpris: 300 kronor. (Ordinarie pris ca 1500 kronor.) Projekts syftet är att undersöka reningseffektivitet av två olika typer av avloppssystem: Minireningsverk och markbädd. Utvecklingscentrum för vatten kommer att  analysera det renade avloppsvattnet från cirka 25 minireningsverk och 25 markbäddar.

Projektet har fått stöd från Roslagens Sparbanks Stiftelser.

 

Läs mer om projektet här.

Anmälan sker via Roslagen Sparbanks hemsida.