Fler Nyheter

31/03/23 - 15:29

Öppettider under påsk

Våra öppettider under påskhelgen:

torsdag 2 april 10.00-12.00

fredag 3 april stängt

måndag 6 april stängt

06/12/18 - 18:05

Gemensam strategi för vattenförsörjning

Gemensam strategi ska säkra länets framtida vattenförsörjning

Samarbete kring länets vattenförsörjning har länge diskuterats. Frågan aktualiseras av den snabba tillväxten i regionen och av sårbarheter till följd av bland annat klimatförändringar. Länsstyrelsen, Stockholms läns landsting och Storstockholm har nu fattat beslut om en regional vattenförsörjningsplan som grund för en långsiktig gemensam inriktning.

Läs mer på länsstyrelsens hemsida.

27/07/21 - 14:59

Success or failure of river restoration projects

Rapporten "Success or failure of river restoration projects" från delprojektet inom RETROUT om vattendragsrestaureringar i östersjöregionen har publicerats.

Ett av delprojekten inom RETROUT handlade om utmaningarna kring att förbättra den ekologiska statusen för vattendrag i östersjöregionen, vilket kan leda till stärkta fiskbestånd vilket är en förutsättning för en växande fisketurism. Delprojektets syfte var att föreslå så kallade ”Best Practice Solutions” för effektiva och hållbara restaureringsåtgärder för vattendrag med fokus på havsöring.

Läs mer och ladda ner rapporten här.

14/10/20 - 16:26

Tillsammans räddar vi Östersjön

Utvecklingscentrum för Vatten deltar i panelsamtal för att öka kunskap och förståelse för Östersjöns utmaningar

Klimatförändring, övergödning, miljögifter och överfiske är några ämnen som elever från årskurs 8 i Norrtälje kommun får lära sig om i hållbarhetsprojektet ”Rädda Östersjön”. Projektet är ett samarbete mellan Norrtäljes grundskolor, Ica Flygfyren, Roslagens sparbank och Roslagens sparbanks stiftelser. Utvecklingscentrum för Vatten deltar i panelsamtal samt hjälper eleverna med vattenprovtagning vid reningsverk.

Projektet genomförs som en tävling där varje klass gemensamt ska ta fram en handlingsplan för en av Östersjöns utmaningar: Näringsämnen, Läkemedel, Plaster, Klimatförändring, Kemikalier, Skräp och Fisk. Den klass som gör den bästa handlingsplanen vinner inträde och åkband för en heldag på Gröna lund.

Syftet är att ge eleverna kunskaper om och förståelse för Östersjöns utmaningar med utgångspunkt från Agenda 2030 och grundskolans läroplan.

Läs mer om projektet och se panelsamtalen här.