Ex-jobb & LIA

 

Vi tar gärna emot din intresseanmälan om examensarbete eller LIA hos oss!

Mejla in följande uppgifter till oss;
  • CV
  • Studieintyg med betyg
  • Ett personligt brev där vi får veta lite mer om dig, vad du vill att examensarbetet ska handla om, antal poäng och när du helst vill börja.
Tänk på att förankra ditt förslag på examensarbete med en handledare på din institution. När det gäller möjligheten att göra ditt examensarbete hos oss beror det både på dina önskemål och vilket behov som finns hos oss.

Vad kan vi erbjuda dig?

Hos oss kan du få en studieplats och handledning. Förutom det har vi vårt labb, Mathildalaboratoriet som är utrustat för att analysera dricksvatten, avloppsvatten och dagvatten. Vi kan även erbjuda kontakt med ansvarig på studentbostäder för boende på campusområdet eller besök Campus Roslagens hemsida för mer information, campusroslagen.se  

Aktuella examensarbeten

Just nu söker vi ex-jobbare inom:

Tester av dricksvattenfilter: Testning av dricksvattenfilter i två etapper. I etapp ett testas vanliga förfilter i vårt testlabb och i etapp två testas filter för arsenik, uran och bly på plats hos användare. Projektet börjar nu och beräknas pågå till november 2020.

Akvaponisystemets vattenkemi och fysik: Vi har en demo för akvaponi och vi ska undersöka vilka kemiska och fysikaliska processer som pågår i vattnet beroende på kombinationen av fiskar (tilapia just nu) och växter (basilika, tomater, m.fl.).

Optimering av dricksvatten-, avlopp- och ledningsanläggningar hos samfällda lösningar (man kan välja typ av anläggning).

Vill du veta mer eller har du en egen idé du vill utveckla? Kontakta oss för mer information!

Att vara LIA student på Vattencentrum

Vår tidigare LIA och ex-jobbare Henrik Ericsson berättar om hans tid hos oss.

Jag har varit på vattencentrum i två omgångar. Först som LIA student, sedan som examensarbetare. Under den tiden fick jag arbeta på två olika projekt. LIAperioden sträckte sig mellan slutet av november och början av februari och under den tiden gjorde jag en statistisk analys på en stor mängd vattenanalyser. Examensarbetet sträckte sig mellan mitten av mars och slutet av april och jag fick i stort sett fria händer att utarbeta hållbarhetsparametrar för vattenfilter. Att arbeta på vattencentrum är att vara i centrum av ett forskningsfält som inte är så vidare utforskat. Alla projekt känns relevanta för framtiden och för de medborgare i Norrtälje kommun som centret riktar sig åt. Alla medarbetare är väldigt kunniga inom sina respektive fält och det ger en motivation att höja sin egen nivå. Atmosfären är familjär med personligheter som kompletterar varandra även om arbetstrycket är högt. De handledare jag hade under både LIA och examensarbete var hjälpsamma och kunniga.

Norrtälje ligger en timme från Stockholm med bussar som går varje kvart, de har bekväma säten och Wifi ombord. Det går med andra ord utmärkt att pendla. Vill man inte pendla så finns det studentlägenheter på gångavstånd. Norrtälje som stad är en småstad på kanske 20000 invånare. Allt finns med en promenad till centrum på ca 20 minuter. Gym, mataffärer och café ligger alla på gångavstånd utan att man måste ta sig ner till centrum. Jag rekommenderar absolut Vattencentrum och Campus Roslagen som plats för LIA eller examensarbete. Det är ett utmärkt tillfälle att befinna sig mitt i ett relevant forskningsområde med kunniga och vänliga kollegor samt genom sitt projekt göra en insats för miljön. /Henric Ericsson, Student, Yrkeshögskolan Blue Peak AB, MSc Miljövetenskap.

Kontakta mig

Amelia Morey Strömberg

Verksamhetsansvarig

Telefon: