Fler Nyheter

21/05/21 - 09:51

Vattenlördag - Tekniker och lagar för enskilt VA

Onsdagen den 26e maj anordnar Vatteninfo en vatten-och avloppskväll, för fastighetsägare och samfälligheter i hela landet.

Under eftermiddagen och kvällen kan du ta del av seminarier om teknik och regelverk samt produktpresentationer från leverantörer av produkter och tjänster. Parallellt med programmet finns det möjlighet till egna förbokade möten med våra utställare som erbjuder produkter och tjänster inom vatten och avlopp. Deltagandet är kostnadsfritt och sker i huvudsak digitalt, vilket gör att du kan delta från var du än befinner dig.

Läs mer och anmäl dig på www.vatteninfo.com

20/09/23 - 10:30

Stängt för konferens 21-22/9

Vattencentrum håller stängt torsdag & fredag 21-22 september

Nu på fredag 21-22 september stänger vi på vattencentrum.

Vi öppnar som vanligt från kl 10.00 måndag 25/9

 

Trevlig helg!

 

Välkomna!

14/10/20 - 16:26

Tillsammans räddar vi Östersjön

Utvecklingscentrum för Vatten deltar i panelsamtal för att öka kunskap och förståelse för Östersjöns utmaningar

Klimatförändring, övergödning, miljögifter och överfiske är några ämnen som elever från årskurs 8 i Norrtälje kommun får lära sig om i hållbarhetsprojektet ”Rädda Östersjön”. Projektet är ett samarbete mellan Norrtäljes grundskolor, Ica Flygfyren, Roslagens sparbank och Roslagens sparbanks stiftelser. Utvecklingscentrum för Vatten deltar i panelsamtal samt hjälper eleverna med vattenprovtagning vid reningsverk.

Projektet genomförs som en tävling där varje klass gemensamt ska ta fram en handlingsplan för en av Östersjöns utmaningar: Näringsämnen, Läkemedel, Plaster, Klimatförändring, Kemikalier, Skräp och Fisk. Den klass som gör den bästa handlingsplanen vinner inträde och åkband för en heldag på Gröna lund.

Syftet är att ge eleverna kunskaper om och förståelse för Östersjöns utmaningar med utgångspunkt från Agenda 2030 och grundskolans läroplan.

Läs mer om projektet och se panelsamtalen här.

09/05/19 - 14:36

Undersökning av reningseffektivitet för små avlopp i Norrtälje

Vi efterlyser fastighetsägare med små avloppsanläggningar som vill få dem undersökta på ett vetenskapligt sätt.

Vi erbjuder en subventionerad analys av de viktigaste parametrarna, de som övergöder Östersjön och de som kan kontaminera ditt dricksvatten. Projektpris: 300 kronor. (Ordinarie pris ca 1500 kronor.) Projekts syftet är att undersöka reningseffektivitet av två olika typer av avloppssystem: Minireningsverk och markbädd. Utvecklingscentrum för vatten kommer att  analysera det renade avloppsvattnet från cirka 25 minireningsverk och 25 markbäddar.

Projektet har fått stöd från Roslagens Sparbanks Stiftelser.

 

Läs mer om projektet här.

Anmälan sker via Roslagen Sparbanks hemsida.