Vad är UCV

Vi vill skapa ett kunskapscentrum för vatten dit du som privatperson kan vända dig.

Hit kan du som privatperson gå för att få opartisk rådgivning från våra VA-rådgivare, få tillgång till vattenentreprenörer med hög kompetens, de senaste produkterna och bra service för att du ska kunna göra rätt val för dina vatten- och avloppslösningar. Vi har även olika gratis evenemang för dig med enskilt vatten och avlopp, håll dig uppdaterad genom att besöka vår kalender under Events.

VA-rådgivning

Har du enskilt vatten och avlopp? Boka en timme kostnadsfri rådgivning.

Vi har det kommunala uppdraget att erbjuda rådgivning kring enskilt vatten och avlopp. Rådgivningen är kostnadsfri och syftar till att underlätta för dig som fastighetsägare om du känner dig osäker inför en renovering/nybyggnation av ditt enskild avlopp eller behöver åtgärda ditt enskilda vatten. I huset Vattencentrum Roslagen finns en utställning med produkter och lösningar för enskilt vatten och avlopp. Du som besökare är välkommen till utställningen under våra öppettider (vardagar 10-12 och 13-16, vi har kvällsöppet till 19 på torsdagar) men för att vi ska kunna garantera rådgivning behöver du boka en mötestid.

Boka tid

För att boka din rådgivningstid, följ länken till vår rådgivnings-sida nedan. Ta gärna med dig ev. aktuella dokument till din bokade tid.

Våra vattendagar

Välkommen på våra temadagar/kvällar

Under ett par tillfällen under året arrangerar vi Vattenlördagar och Vattentorsdagar. Varje tillfälle har olika teman med seminarier samt visning av utställningen Vattenexpo där utställare finns på plats för att informera och svara på frågor. Du har även möjlighet att få neutral va-rådgivning av våra rådgivare.
Vi lägger ut våra vattendagar under Event samt längre ner på denna sida.

Utställningen

Utställningen, även kallad Vattenexpo är öppet för dig som vill komma och "klämma och känna" på olika typer av VA-utrustning. Där finns produkter som anpassad för dig som bor, vistas eller arbetar i glesbygd och skärgårdsmiljö; exempelvis olika enskilda toalettlösningar, avkalknings- och vattenbesparingssystem, infiltrationsanläggningar, teknik för utnyttjande av regnvatten, samt system för att göra dricksvatten av Östersjövatten, även bra lösningar för båtlivet.

Vattenlördag - Tekniker och lagar för enskilt VA

21/05/21

Onsdagen den 26e maj anordnar Vatteninfo en vatten-och avloppskväll, för fastighetsägare och samfälligheter i hela landet.

Under eftermiddagen och kvällen kan du ta del av seminarier om teknik och regelverk samt produktpresentationer från leverantörer av produkter och tjänster. Parallellt med programmet finns det möjlighet till egna förbokade möten med våra utställare som erbjuder produkter och tjänster inom vatten och avlopp. Deltagandet är kostnadsfritt och sker i huvudsak digitalt, vilket gör att du kan delta från var du än befinner dig.

Läs mer och anmäl dig på www.vatteninfo.com

Vattencentrum önskar en Glad Påsk

01/04/21

Våra öppettider under påskhelgen:

torsdag 1 april 10.00-12.00

fredag 2 april stängt

måndag 5 april stängt

Se fler nyheter

02/06/21 - 08:45

Akvaponi i Roslagen - Slutevenemang

Under de senaste 18 månaderna har projektet "Akvaponi i Roslagen" spridit kunskap och ökat intresset för Akvaponi hos olika aktörer: företag, privatpersoner, kommuner samt skolor. "Akvaponi i Roslagen" finansieras med stöd av Leader Stockholmsbygd och Jordbruksverket.

Projektet koordineras av Utvecklingscentrum för vatten - Campus Roslagen AB, som kommer att presentera projektets resultat under ett online-evenemang den 2a juni.

Anmälan: https://zoom.us/webinar/register/WN_u5LvYBACS4yw4Ecd05eCKw

Max antal deltagare: 100

Datum och tid: 2 juni 2021, kl. 9.00 – 12.00

Kostnad: kostnadsfritt

På agendan:

Klicka på respektive föreläsning för att se/ladda hem presentationen.

Evenemanget kommer att spelas in och laddas upp på vår YT channel.

Kontakt:

donatella.acquaviva@campusroslagen.se

26/05/21 - 15:00

Vattenlördag - Tekniker och lagar för enskilt VA

Onsdagen den 26e maj anordnar Vatteninfo en vatten-och avloppskväll, för fastighetsägare och samfälligheter i hela landet. Under eftermiddagen och kvällen kan du ta del av seminarier om teknik och regelverk samt produktpresentationer från leverantörer av produkter och tjänster. Parallellt med programmet finns det möjlighet till egna förbokade möten med våra utställare som erbjuder produkter och tjänster inom vatten och avlopp. Deltagandet är kostnadsfritt och sker i huvudsak digitalt, vilket gör att du kan delta från var du än befinner dig.

Program: 

15.00 – 15.30 Introduktion av dagen, presentation av Vatteninfo och GemVA. 

15.30 – 16.00 Seminarium om lagar och teknik för  små avlopp. 

16.00 – 17.30 Presentationer av produkter och tjänster från våra utställare. 

17.30 – 18.00 Seminarium om lagar och regelverk för dricksvatten.

18.00 – 18.30  Seminarium om lagar och regelverk som påverkar samfälligheter.

15.00 – 19.00 Utrymme för förbokade möten med leverantörer och entreprenörer, parallellt med programmet. 

 

Information om möten med leverantörer och entreprenörer: 

– Mötena sker parallellt med dagens program digitalt via videosamtal eller på plats på Kaserngatan 11. 

– Du kan boka flera möten om du vill träffa olika entreprenörer eller leverantörer. 

– Vid bokning skickas en bekräftelse till angiven mailadress, och inför ett digitalt möte skickas även en länk till videosamtalet.

Observera att det i vissa fall endast är möjligt med digitala möten, pga restriktioner hos respektive företag. 

 

Länkar till anmälan: www.vattaninfo.com

Se fler event