06-07-22RETROUT Slutrapport

Slutrapporten för projektet RETROUT har publicerats
Du kan läsa rapporten här: Best Practices Final-River-restoration-in-the-Baltic-Sea-region
Läs mer på HELCOMs webbplats: https://helcom.fi/helcom-at-work/projects/retrout/
Fler Nyheter
12/01/22 - 15:25
Enkät till enskilda brunnsägare
Har du en brunn på din fastighet och vill svara på några korta frågor?
Utvecklingscentrum för vatten driver tillsammans med Ecoloop projektet Uppföljning och utvärdering av reningsteknik för att säkerställa dricksvattenkvalitet av enskilt dricksvatten
Syftet med projektet är att höja kunskapen framförallt hos kommuner men också enskilda brunnsägare och teknikleverantörer kring utmaningar kopplade till rening av vatten från enskilda brunnar
Enkäten är en del av detta arbete och kan fyllas i här.
02/06/22 - 15:51
Avvikande öppettider
Fredag 3 juni: 9-11
Måndag 6 juni: stängt
Glad nationaldag och pingst!
06/07/22 - 14:50
RETROUT Slutrapport
Slutrapporten för projektet RETROUT har publicerats
Du kan läsa rapporten här: Best Practices Final-River-restoration-in-the-Baltic-Sea-region
Läs mer på HELCOMs webbplats: https://helcom.fi/helcom-at-work/projects/retrout/
03/06/21 - 14:38
TRANSWATER - Slutevenemang
Projektet TRANSWATER syftar till att främja samarbetsinlärning om vattenrelaterade utmaningar och integrerade lösningar för att förbättra vattenresiliens i Östersjöregionens kustzoner. Projektet finansieras av Svenska institutet och leds av Utvecklingscentrum för vatten (UCV) med partners från Lettland och Polen. Partnerteamen leds av universitetet i Lettland respektive K2 Solutions Development Foundation. Projektet fokuserar på de kustnära områden som i allt högre grad upplever ett ökat tryck på vattenresurser på grund av en mängd olika faktorer. Projektet TRANSWATER avser att belysa de specifika problemen i dessa områden i Östersjöregionen och främja samarbete för en effektiv strategi så att vattenresiliensen i regionen kan förbättras.
Med detta som bakgrund har UCV och de andra projektpartnerna anordnat en serie workshops med intressenter som delar ett gemensamt intresse för vattenutmaningar i kustnära områden. Syftet har varit att ”samskapa” kunskap inom området och om orsakerna till ovanstående problem samt att ta fram rekommendationer för hållbara lösningar. Vi är oerhört tacksamma för alla deltagares insatser vid våra tidigare workshops.
I den sista workshopen strävar vi efter att utbyta erfarenheter från vårt tidigare lärande och syntetisera integrerad kunskap om naturen, orsakerna till -och hållbara lösningar för vattenutmaningarna i Östersjöregionen, vilket återspeglas från situationerna i Sverige, Lettland och Polen. Vi önskar er välkomna att återigen delta och tillsammans ”samskapa” kunskap utifrån era åsikter och erfarenheter för att bidra till vattenresiliens i Östersjöregionens kustområden.
Workshopen kommer att genomföras som ett webbinarium där de viktigaste resultaten av projektet presenteras i en paneldiskussion följt av brainstorming om kritiska frågor. Alla deltagare kan delta genom att ställa frågor och bidra med idéer / åsikter.
Datum: 2021-06-11
Tid: 13.00 – 16.00
Plats: Digital (via Zoom) https://zoom.us/j/98400385291
Språk: Engelska