Fler Nyheter

30/11/18 - 08:46

Årets Innovation

Utvecklingscentrum för Vatten och projektet Testbädd Dricksvatten har vunnit priset Årets Innovation 2018

Motiveringen till priset:

”Utvecklingscentrum för vatten utvecklar med sitt projekt Testbädd dricksvatten en kvalitetscertifiering med effektivitets- och hållbarhetstester av dricksvattenfilter och småskaliga tekniker för att rena dricksvatten. Testbädden förväntas på sikt bidra till social och miljömässig förbättring då hårdare krav kan ställas på reningstekniker och mindre ansvar lämpas över på privatpersoner och konsumenter. För detta arbete går Norrtälje kommuns pris Årets innovation 2018 till Utvecklingscentrum för vatten.”

Vi är mycket stolta över att ha blivit tilldelade priset av Norrtälje Kommun under galan Årets Utmärkelser 2018.

Läs mer om projektet här.

21/05/21 - 09:51

Vattenlördag - Tekniker och lagar för enskilt VA

Onsdagen den 26e maj anordnar Vatteninfo en vatten-och avloppskväll, för fastighetsägare och samfälligheter i hela landet.

Under eftermiddagen och kvällen kan du ta del av seminarier om teknik och regelverk samt produktpresentationer från leverantörer av produkter och tjänster. Parallellt med programmet finns det möjlighet till egna förbokade möten med våra utställare som erbjuder produkter och tjänster inom vatten och avlopp. Deltagandet är kostnadsfritt och sker i huvudsak digitalt, vilket gör att du kan delta från var du än befinner dig.

Läs mer och anmäl dig på www.vatteninfo.com

12/05/23 - 14:49

Öppettider under Valborg

Våra öppettider under Valborg:

Mån 15/510.00 – 16.00
Tis 16/510.00 – 16.00
Ons 17/510.00 – 16.00
Tor 18/5Stängt
Fre 19/510.00 – 16.00
Lör 20/5Stängt
Sön 21/5Stängt

10/10/18 - 09:22

Andra årliga deltagarmötet för RETROUT

Mötet ägde rum i Stockholm 1-2 oktober 2018.

Nandita Singh – projektledare för RETROUT från UCV var på plats. Mötet fokuserade på uppföljning och övervakning av aktuella framsteg i projektet samt planering av kommande handlingsplan för projektet.

RETROUT är ett treårigt projekt med slutdatum september 2020 vars syfte är att lyfta fram Östersjöregionen som ett större turistmål för fiske. Projektet har 14 projektdeltagare från Sverige, Estland, Lettland, Litauen och Polen (även HELCOM). Projektets ledande koordinator är Håkan Häggström från Länsstyrelsen Stockholm.

Trots att framgång inom projektet nåtts kvarstår mycket att göra. UCV leder ett av arbetspaketen som syftar till att utföra en kommunikationsstudie över utförda och planerade restaureringar av vattendrag. Restaurering av vattendrag är en avgörande åtgärd för att upprätthålla öringens reproduktion då den är anadrom (fiskart som lever i saltvatten men fortplantar sig i sötvatten). Studien kommer att identifiera faktorer som leder till framgångsrika restaureringsprojekt med bakgrund av intressenters olika intressen och perspektiv. För närvarande inväntar UCV data angående vattendragsrestaureringsarbeten som gjorts i respektive deltagande land. Dessa data kommer att analyseras av Nandita Singh för att identifiera flera fall där djupare studier med mer specifika intressenter från deltagarländerna kan intervjuas. Nandita kommer också att arbeta med ett annat arbetspaket inom projektet där intervjuer med intressenter kopplade till nya restaureringsprojekt inom RETROUT kommer att utföras.

Läs mer om projektet här.