09-08-21Nature-based solutions for water sustainability: The peri-urban challenge

UCV is co-convening a seminar at World Water Week
Project NATWIP and UCV are jointly co-convening an online seminar on the above topic at the World Water Week 2021 on AUGUST 25, 7 pm (CEST). Here perspectives and learnings on nature-based solutions (NBS) for water management in the peri-urban will be discussed – how they help close the water cycle gap and boost urban water resilience. From NATWIP, the results of the project will be shared, including presentation of NBS case studies from the Global North and Global South. From UCV you will learn about their Aquaponics project -a highly water-saving peri-urban agricultural mode.
Join the session and learn more about NBS!
Here is the link to the detailed programme: https://www.worldwaterweek.org/event/9585-nature-based-solutions-for-water-sustainability-the-peri-urban-challenge
For joining the session, registration at the World Water Week is essential. This can be done at: https://www.worldwaterweek.org/tickets. Choose the first ticket option: ”Registration Only-Limited Access” for free registration. More information about how you can join the session on the WWW digital platform will be shared later.
Fler Nyheter
25/09/20 - 16:33
Delta i Världshungerdagen 2020 med oss!
Världshungerdagen – Nästa steg mot ett mer hållbart livsmedelssystem?
Utvecklingscentrum för Vatten uppmärksammar Världshungerdagen 2020 med en digital konferens den 14:e oktober där vi tillsammans med beslutsfattare, akademi och entreprenörer försöker reda ut vad nästa steg för Norrtälje är i processen att få till ett mer motståndskraftigt och tillförlitligt livsmedelssystem.
Årets tema är Produktion, Näring, Hållbarhet, Tillsammans: “Både länders privata sektor och det civila samhället måste se till att vårt livsmedelssystem producerar en mängd olika livsmedel för att nära en växande befolkning och arbeta mot en hållbar planet, tillsammans.”
För mer info och anmälan: https://www.vattencentrum.se/events/varldshungerdagen-2020/
15/10/20 - 13:54
Delta i vår enkät "Vattenkvalitet i enskilda brunnar"
Projektet "Utvärdering av reningsteknik för att säkerställa dricksvattenkvalitet av enskilt dricksvatten" samlar in erfarenheter från brunnsägare
Som underlag till projektet ”Utvärdering av reningsteknik för att säkerställa dricksvattenkvalitet av enskilt dricksvatten” finns en enkät där du som brunnsägare kan bidra med viktiga erfarenheter och bidra till att säkerställa en tryggad tillgång på dricksvatten av en god kvalitet. Läs mer om projektet och delta i enkäten på här.
01/11/18 - 08:52
Hur hanterar vi vattenresurser?
Inspiration Vatten: Världstoalettdagen 2018
Den 19 november 2018 – Världstoalettdagen, hålls en konferens i ämnet vattenresurser från källa till recipient. Personal från UCV, SGU, RISE, Topas Vatten & Länsstyrelsen Stockholm håller i föreläsningar och workshops under dagen där återanvändning av renat avloppsvatten inom jordbruk, skydd av vattenresurser samt utmaningar inom ledningsnätet kommer att diskuteras.
Mer info och anmälan:
Förmiddag, 09.00-16.00, Riktat mot kommun, politiker och yrkesverksamma
Eftermiddag, 17.00-19.00, för allmänheten
16/06/21 - 17:02
Blue farmers - nytt projekt om akvaponi!
Utvecklingscentrum för vatten inleder projektet Blue farmers i oktober 2021
Finansieringen till akvaponiprojektet Blue farmers beviljades av Kungliga Skogs- och Lantbruksakademien. Projektet är ett samarbete mellan Campus Roslagen AB och Väddö folkhögskola. Projektet strävar till att skapa en läroplattform som ger möjlighet till fler företagare runtom i landet att odla året runt med hjälp av akvaponiska system. Blue farmers-projektet drar igång i oktober 2021 och pågår under 12 månader.
Blue farmers – ett projekt i linje med livsmedelsstrategins intentioner
Med projekt ”Blue farmers” vill UCV och Väddö folkhögskola skapa en lärplattform för alla företagare inom de gröna näringarna för att öka deras produktion, där akvaponi möjliggör odling året runt. Projektet ligger i linje med livsmedelsstrategins intentioner: med en akvaponi kan man odla lokalt i staden och främja lokal matproduktion samtidigt som det leder till minskad vattenanvändning och minskar utsläpp av näringsämnen till miljön. Igenom plattformen får företagare information om hur man startar ett akvaponiskt system ur en teknisk, juridisk (tillstånd) och ekonomisk synvinkel. Genom att utbilda den nya generationen av lantbrukare i hållbar matproduktion bidrar projektet till en långsiktig hållbarhet inom området.
Intresserad av att veta mer om Blue farmers?
Kontakt: donatella.acquaviva@campusroslagen.se
Undrar du vad en akvaponi är? Läs mer här.