Fler Nyheter

30/11/18 - 08:46

Årets Innovation

Utvecklingscentrum för Vatten och projektet Testbädd Dricksvatten har vunnit priset Årets Innovation 2018

Motiveringen till priset:

”Utvecklingscentrum för vatten utvecklar med sitt projekt Testbädd dricksvatten en kvalitetscertifiering med effektivitets- och hållbarhetstester av dricksvattenfilter och småskaliga tekniker för att rena dricksvatten. Testbädden förväntas på sikt bidra till social och miljömässig förbättring då hårdare krav kan ställas på reningstekniker och mindre ansvar lämpas över på privatpersoner och konsumenter. För detta arbete går Norrtälje kommuns pris Årets innovation 2018 till Utvecklingscentrum för vatten.”

Vi är mycket stolta över att ha blivit tilldelade priset av Norrtälje Kommun under galan Årets Utmärkelser 2018.

Läs mer om projektet här.

16/06/21 - 17:02

Blue farmers - nytt projekt om akvaponi!

Utvecklingscentrum för vatten inleder projektet Blue farmers i oktober 2021

Finansieringen till akvaponiprojektet Blue farmers beviljades av Kungliga Skogs- och Lantbruksakademien. Projektet är ett samarbete mellan Campus Roslagen AB och Väddö folkhögskola. Projektet strävar till att skapa en läroplattform som ger möjlighet till fler företagare runtom i landet att odla året runt med hjälp av akvaponiska system. Blue farmers-projektet drar igång i oktober 2021 och pågår under 12 månader.

Blue farmers – ett projekt i linje med livsmedelsstrategins intentioner

Med projekt ”Blue farmers” vill UCV och Väddö folkhögskola skapa en lärplattform för alla företagare inom de gröna näringarna för att öka deras produktion, där akvaponi möjliggör odling året runt. Projektet ligger i linje med livsmedelsstrategins intentioner: med en akvaponi kan man odla lokalt i staden och främja lokal matproduktion samtidigt som det leder till minskad vattenanvändning och minskar utsläpp av näringsämnen till miljön. Igenom plattformen får företagare information om hur man startar ett akvaponiskt system ur en teknisk, juridisk (tillstånd) och ekonomisk synvinkel. Genom att utbilda den nya generationen av lantbrukare i hållbar matproduktion bidrar projektet till en långsiktig hållbarhet inom området.

Intresserad av att veta mer om Blue farmers?

Kontakt: donatella.acquaviva@campusroslagen.se

Undrar du vad en akvaponi är? Läs mer här.

Läs mer om utbildningen akvaponiingenjör här.

13/02/23 - 09:27

Lördag om de nya dricksvattenföreskrifterna. LIVSFS 2022:12

De nya dricksvattenföreskrifterna utkom från tryck i december 2022 som en tillämpning av EU:s nya dricksvattendirektiv.

SRMH och UCV informerar om de nya föreskrifterna som har flera nyheter som påverkar alla dricksvattenanläggningar som antingen producerar vatten för fler än 50 personer eller 10 kubikmeter per dygn, eller har en del som är verksamhet, t.ex. kaféer, restauranger, skolor, förskolor mfl.

Läs mer och anmäl dig här

24/01/20 - 09:24

Affärsutbildning för dig som jobbar inom småskalig livsmedelsproduktion

LRF Mälardalen anordnar en kurs i Uppsala län och Västmanlands län om affärsutveckling för småskaliga livsmedelsproducenter.

Mer information och anmälan här.