24-09-18AQUA-Q vann 1:a pris i IWA Award Ceremony

AQUA-Q - en av våra projektpartners inom projektet Testbädd dricksvatten var i förra veckan i Tokyo på IWA World Water Congress & Exhibition 2018.
AQUA-Q och projektet AQUATRACK (dricksvattensäkerhet och återanvändning av vatten) och borttagning av läkemedelsrester med ozon vann 1:a pris i IWA Award ceremony i gruppen Market-changing Water Technology and Infrastructure. Projektet var en av 160 ansökningar från 45 länder.
Läs mer på aqua-q.se och worldwatercongress.org
Fler Nyheter
24/01/20 - 09:24
Affärsutbildning för dig som jobbar inom småskalig livsmedelsproduktion
LRF Mälardalen anordnar en kurs i Uppsala län och Västmanlands län om affärsutveckling för småskaliga livsmedelsproducenter.
Mer information och anmälan här.
09/05/19 - 14:36
Undersökning av reningseffektivitet för små avlopp i Norrtälje
Vi efterlyser fastighetsägare med små avloppsanläggningar som vill få dem undersökta på ett vetenskapligt sätt.
Vi erbjuder en subventionerad analys av de viktigaste parametrarna, de som övergöder Östersjön och de som kan kontaminera ditt dricksvatten. Projektpris: 300 kronor. (Ordinarie pris ca 1500 kronor.) Projekts syftet är att undersöka reningseffektivitet av två olika typer av avloppssystem: Minireningsverk och markbädd. Utvecklingscentrum för vatten kommer att analysera det renade avloppsvattnet från cirka 25 minireningsverk och 25 markbäddar.
Projektet har fått stöd från Roslagens Sparbanks Stiftelser.
Läs mer om projektet här.
Anmälan sker via Roslagen Sparbanks hemsida.
14/10/20 - 16:26
Tillsammans räddar vi Östersjön
Utvecklingscentrum för Vatten deltar i panelsamtal för att öka kunskap och förståelse för Östersjöns utmaningar
Klimatförändring, övergödning, miljögifter och överfiske är några ämnen som elever från årskurs 8 i Norrtälje kommun får lära sig om i hållbarhetsprojektet ”Rädda Östersjön”. Projektet är ett samarbete mellan Norrtäljes grundskolor, Ica Flygfyren, Roslagens sparbank och Roslagens sparbanks stiftelser. Utvecklingscentrum för Vatten deltar i panelsamtal samt hjälper eleverna med vattenprovtagning vid reningsverk.
Projektet genomförs som en tävling där varje klass gemensamt ska ta fram en handlingsplan för en av Östersjöns utmaningar: Näringsämnen, Läkemedel, Plaster, Klimatförändring, Kemikalier, Skräp och Fisk. Den klass som gör den bästa handlingsplanen vinner inträde och åkband för en heldag på Gröna lund.
Syftet är att ge eleverna kunskaper om och förståelse för Östersjöns utmaningar med utgångspunkt från Agenda 2030 och grundskolans läroplan.
Läs mer om projektet och se panelsamtalen här.
02/06/22 - 15:51