Rådgivning

Coronaviruset och Covid-19

Angående Coronaviruset och Covid-19 följer vi Folkhälsomyndigheten och Norrtälje kommuns rekommendationer och ger tillsvidare endast rådgivning per telefon.

Fysiska besök under kvällsöppet på torsdagar till kl. 19 dras in tillsvidare, men du är välkommen att boka tid för rådgivning.

Vi har fått i uppdrag att erbjuda fastighetsägare kostnadsfri vatten- och avloppsrådgivning.

Rådgivningen är opartisk och syftar till att underlätta för fastighetsägaren att fatta ett informerat beslut kring åtgärder eller nyinvesteringar i enskilda VA-lösningar. Vi visar och förklarar hur olika anläggningar ser ut och fungerar. Rådgivningen ges i våra lokaler på Kaserngatan 11 där vi kan använda vår permanenta utställning för enskilda VA-produkter.

Boka tid för telefonrådgivning via länkarna nedan:

(Bokningssystemet saknar stöd för Internet Explorer, vänligen använd en annan webbläsare för bästa funktion)

Coronaviruset och Covid-19

Angående Coronaviruset och Covid-19 följer vi Folkhälsomyndigheten och Norrtälje kommuns rekommendationer och ger tillsvidare endast rådgivning per telefon

Fysiska besök under kvällsöppet på torsdagar till kl. 19 dras in tillsvidare, men du är välkommen att boka tid för rådgivning.

Läsvärda dokument från Norrtälje kommun

Slamtömning

Läs om slamtömning på Norrtälje kommuns hemsida

  Faktablad: Slamtömning av enskilt avlopp [pdf]
Information, råd samt checklista inför slamtömning.

  Faktablad: Sugledning för slamtömning [pdf]
Information och anvisningar för installation

  Faktablad: Utrymme renhållningsfordon kräver [pdf]
Vägen fram till fastigheten, fordonets uppställningsplats vid fastigheten & vändmöjlighet vid fastigheten

  Antal avgifter för extra slangdragning vid tömning av flera anläggningar [pdf]
I avgiften för slamtömning ingår 30 meter slang. Behövs längre slang för att kunna tömma tas en avgift ut med 190 kronor extra för varje påbörjad 10-metersintervall efter de 30 meter som ingår i avgiften. Avgift för extra slangdragning tas ut per anläggning. Beroende på hur anläggningarna är placerade i förhållande till varandra behöver du bara betala för en extra slangdragning trots att vi tömmer flera anläggningar samtidigt som kräver mer än 30 meter slang.