Rådgivning

Coronaviruset och Covid-19

Angående Coronaviruset och Covid-19 följer vi Folkhälsomyndigheten och Norrtälje kommuns rekommendationer och ger nu främst rådgivning över telefon.

Klicka på länken nedan och välj mellan VA- rådgivning per telefon eller rådgivning här på Vattencentrum. VA-rådgivaren ringer dig vid den bokade tiden om du väljer telefonrådgivning.

För rådgivning på Vattencentrum får du vara beredd på ombokning med kort varsel om rådgivaren får förkylningssymtom. Då ger vi rådgivningen över telefon eller bokar en ny tid om det passar dig bättre. Vi är tacksamma om du som bokare själv meddelar om du har minsta förkylningssymtom så att vi kan ge rådgivningen över telefon, alternativt hitta en ny tid.

Boka tid för rådgivning via länkarna nedan:(Bokningssystemet saknar stöd för Internet Explorer, vänligen använd en annan webbläsare för bästa funktion)

Vi har fått i uppdrag att erbjuda kostnadsfri rådgivning för fastighetsägare med enskilt vatten eller avlopp i Norrtälje Kommun

Rådgivningen är opartisk och syftar till att underlätta för fastighetsägaren att fatta ett informerat beslut kring åtgärder eller nyinvesteringar i enskilda VA-lösningar. Vi förklarar hur olika anläggningar ser ut och fungerar. Rådgivningen ges i våra lokaler på Kaserngatan 11 där vi kan använda vår permanenta utställning för enskilda VA-produkter, alternativt via telefon.

Fysiska besök under kvällsöppet på torsdagar till kl. 19 dras in tills vidare. Vattendagarna genomförs tills vidare av Vatteninfo. Här nedan kan du se och boka in dig på aktuella dagar:

Läsvärda dokument från Norrtälje kommun

Slamtömning

Läs om slamtömning på Norrtälje kommuns hemsida

  Faktablad: Slamtömning av enskilt avlopp [pdf]

Information, råd samt checklista inför slamtömning.

 

Faktablad: Sugledning för slamtömning [pdf]

Information och anvisningar för installation

 

Faktablad: Utrymme renhållningsfordon kräver [pdf]

Vägen fram till fastigheten, fordonets uppställningsplats vid fastigheten & vändmöjlighet vid fastigheten

 

Antal avgifter för extra slangdragning vid tömning av flera anläggningar [pdf]

I avgiften för slamtömning ingår 30 meter slang. Behövs längre slang för att kunna tömma tas en avgift ut med 190 kronor extra för varje påbörjad 10-metersintervall efter de 30 meter som ingår i avgiften. Avgift för extra slangdragning tas ut per anläggning. Beroende på hur anläggningarna är placerade i förhållande till varandra behöver du bara betala för en extra slangdragning trots att vi tömmer flera anläggningar samtidigt som kräver mer än 30 meter slang.