Fler Nyheter

08/02/21 - 09:12

Framtidens utbildning inom odling är här!

Väddö folkhögskola har i samarbete med Campus Roslagen/Utvecklingscentrum för vatten samt branschen tagit fram Yrkeshögskoleutbildningen till akvaponiingenjör.

Utbildningen till akvaponiingenjör är helt unik i sitt slag i Sverige och hösten 2021 startar den första utbildningsomgången.

Utbildningen är bred och leder till yrken inom olika områden. Dels till yrket som odlingsspecialist inom akvaponiska system men du kan även jobba inom bland annat växthusnäringen, akvakultur och grönsaksodling.

Läs mer om utbildningens innehåll, kursinformation och anmälan här.

16/06/20 - 10:17

Vattendagar

Annorlunda Vattendagar

På grund av situationen med coronaviruset och covid-19 kör vi Vattendagarna något annorlunda i år. Det blir Vatteninfo som genomför dagarna och aktuell information och vilka dagar som gäller hittar du här.

26/06/18 - 11:40

Deltagare i projektet Batseco Boat testar pumpstationer

I förra veckan åkte vi ut till Arholma och Gräddö för att testa pumpstationerna där.

Det var både vi från Utvecklingscentrum för vatten som var iväg men även Ecoloop och Norrtälje kommun som även dem är projektdeltagare.

Vi fick dessutom tillfälle att intervjua båtägare hur de tycker att det fungerar med pumpstationerna och fick mycket värdefull information.

Projektet finansieras av EU’s Central Baltic program och syftar till att förbättra kapacitet och tillgänglighet vad gäller latrintömning i småbåtshamnar runt centrala Östersjön. Fokus är att hitta och investera i lösningar för pumpstationer och för digital teknik för att lokalisera och kontrollera tömningsstationer.

Nästa ställe som vi kommer att besöka är Svinninge och Vaxholm.

Läs mer om projektet här

14/02/20 - 12:02

Kostnadsfri avloppsanalys för fastighetsägare

Utvecklingscentrum för vatten efterlyser fastighetsägare med små avloppsanläggningar som vill få dem undersökta på ett vetenskapligt sätt

Vi erbjuder kostnadfri analys av de viktigaste parametrarna.

Du som har Minireningsverk och slamavskiljare med efterföljande markbädd som går att provta kan anmäla intresse.

 

Läs mer och anmäl dig här.