Fler Nyheter

21/09/18 - 10:40

UCV på världsvattenveckan, Stockholm, 2018.

Världsvattenveckan (World Water Week) är en av de största globala mötesplatserna vars syfte är att koppla samman forskning, politik, olika verksamheter och beslutsfattare inom vattensektorn.

I år ägde Världsvattenveckan rum i Stockholm 26-31 augusti där två representanter från UCV närvarade: Nandita Singh och Donatella Acquaviva. Nandita deltog hela veckan samt gjorde två föreläsningar baserat på hennes forskningsarbeten kring användandet av vattenresurser. Föreläsningarna ägde rum i samband med seminarierna “Tapping into collective wisdom: Gender sensitive development and water ecosystems” och “IWRM and Ecosystem based approaches: Complementary, duplicating or competing?”. Nantida var även inbjuden att delta i seminarier med temat “Water and Faith” samt deltog i diskussioner med 2015 års pristagare av Stockholm Water Prize: Rajendra Singh.

Donatella deltog i ”Young Professionals Day” 26 augusti och deltog i seminarierna ”Global vision to local reality – identifying the pathways” (SIWI water youth network) och “Integrity management for sustainable water systems”. Det första seminaret bestod I en interaktiv övning och diskussion kring att överföra globala åtaganden till lokala åtgärder och handlingar genom att studera fyra fallstudier: Kapstaden, Amman, Hull och Miami. Det andra seminariet utforskade hur vi prioriterar integritet inom vattensektorn samt hur vi uppfyller rätten till vatten och sanitet. För Nandita var detta sjätte gången på världsvattenveckan, för UCV och Donatellas räkning var deltagandet det första. UCVs närvarande var väldigt viktigt för vår relativt nya organisation där vårt internationella nätverk inom verksamheten växte, globala synligheten ökade samt inte minst att vi bidrog till att skapa lösningar till globala vattenutmaningar.

19/10/18 - 09:55

Enkät för båtägare - Hjälp oss att hjälpa dig!

Projektet BATSECO-BOAT handlar om att förbättra servicen för båtturister runt Östersjön och fokuserar särskilt på möjligheterna för latrintömning från små båtar. I projektet, som finansieras av EU-programmet Interreg Central Baltic, deltar bla Norrtälje kommun, Utvecklingscentrum för vatten, Ecoloop, liksom kommuner och organisationer Finland och Estland.

Syftet med denna enkät är att skapa en bild av småbåtsägares behov av nya latrintömningsstationer eller utökad kapacitet för latrintömning i skärgården. Svaren på enkäten kommer att användas inom projektet för att ta fram underlag, bland annat kartor, till kommuner som vill planera investeringar för att förbättra latrintömningsmöjligheterna i skärgården.

Svara innan den 11:e november.

Kontaktinformation som delas med oss i denna enkät kommer inte delas till parter utanför projektet och du kommer inte bli kontaktad av oss i kommersiella syften.

Har du frågor om denna enkät eller projektet BATSECO-BOAT? Välkommen att kontakta Helfrid Schulte-Herbrüggen, Ecoloop, helfrid.schulte.herbruggen@ecoloop.se.

 

Båtägare i Norrtälje kommun, var med och påverka!

Enkät ämnad för båtklubbar https://link.webropolsurveys.com/S/72CC1F28F147048B

Enkät ämnad för båtägare: https://link.webropolsurveys.com/S/22D548C0AE35C543

 

Lär mer om BATSECO-Boat projekt här

12/01/22 - 15:25

Enkät till enskilda brunnsägare

Har du en brunn på din fastighet och vill svara på några korta frågor?

Utvecklingscentrum för vatten driver tillsammans med Ecoloop projektet Uppföljning och utvärdering av reningsteknik för att säkerställa dricksvattenkvalitet av enskilt dricksvatten 

Syftet med projektet är att höja kunskapen framförallt hos kommuner men också enskilda brunnsägare och teknikleverantörer kring utmaningar kopplade till rening av vatten från enskilda brunnar

Enkäten är en del av detta arbete och kan fyllas i här.

 

 

19/07/23 - 11:58

Öppet under sommaren

Vi har öppet som vanligt under sommaren

Utställningen är öppen alla helgfria vardagar 10-16 (lunchstängt 12-13)

VA-rådgivning bokar du på vår bokningssida

 

Trevlig sommar!