Fler Nyheter

12/03/20 - 11:38

Fysiska evenemang ställs in

Med anledning av Folkhälsomyndighetens och Norrtälje kommuns restriktioner angående Coronaviruset (COVID-19) har vi beslutat att ställa in alla våra kommande fysiska evenemang.

Vi undersöker möjligheter att ordna ersättnings-webbinarium där detta är möjligt, alternativt skjuta på evenemangen i framtiden. Information om detta kommer senare.

 

Evenemang som berörs av beslutet:

2020-03-26: Inspiration Vatten: Hållbar livsmedelsproduktion utifrån ett vattenperspektiv

2020-03-26: Invigning av akvaponi

2020-03-31: Fältresa: Akvaponi och vattenbruk

 

Vid frågor kontakta oss på info@vattencentrum.se eller 0176-28 61 00

16/06/21 - 17:02

Blue farmers - nytt projekt om akvaponi!

Utvecklingscentrum för vatten inleder projektet Blue farmers i oktober 2021

Finansieringen till akvaponiprojektet Blue farmers beviljades av Kungliga Skogs- och Lantbruksakademien. Projektet är ett samarbete mellan Campus Roslagen AB och Väddö folkhögskola. Projektet strävar till att skapa en läroplattform som ger möjlighet till fler företagare runtom i landet att odla året runt med hjälp av akvaponiska system. Blue farmers-projektet drar igång i oktober 2021 och pågår under 12 månader.

Blue farmers – ett projekt i linje med livsmedelsstrategins intentioner

Med projekt ”Blue farmers” vill UCV och Väddö folkhögskola skapa en lärplattform för alla företagare inom de gröna näringarna för att öka deras produktion, där akvaponi möjliggör odling året runt. Projektet ligger i linje med livsmedelsstrategins intentioner: med en akvaponi kan man odla lokalt i staden och främja lokal matproduktion samtidigt som det leder till minskad vattenanvändning och minskar utsläpp av näringsämnen till miljön. Igenom plattformen får företagare information om hur man startar ett akvaponiskt system ur en teknisk, juridisk (tillstånd) och ekonomisk synvinkel. Genom att utbilda den nya generationen av lantbrukare i hållbar matproduktion bidrar projektet till en långsiktig hållbarhet inom området.

Intresserad av att veta mer om Blue farmers?

Kontakt: donatella.acquaviva@campusroslagen.se

Undrar du vad en akvaponi är? Läs mer här.

Läs mer om utbildningen akvaponiingenjör här.

03/11/20 - 11:30

Webinar med Andrea Gambardella från Peckas

Nu finns inspelningen från vårt webinar "Industrial aquaponics" med Andrea Gambardella att se på vår Youtube-kanal

Missade du Andrea Gambardella från Peckas naturodlingar? Nu finns inspelningen uppe på vår Youtube-kanal. Andrea berättar om akvaponik och Peckas-systemet.

Här finner du webinariet: Industrial aquaponics with Andrea Gambardella (engelska)

 

Läs mer om vårt projekt ”Akvaponi i Roslagen” här.

12/01/22 - 15:25

Enkät till enskilda brunnsägare

Har du en brunn på din fastighet och vill svara på några korta frågor?

Utvecklingscentrum för vatten driver tillsammans med Ecoloop projektet Uppföljning och utvärdering av reningsteknik för att säkerställa dricksvattenkvalitet av enskilt dricksvatten 

Syftet med projektet är att höja kunskapen framförallt hos kommuner men också enskilda brunnsägare och teknikleverantörer kring utmaningar kopplade till rening av vatten från enskilda brunnar

Enkäten är en del av detta arbete och kan fyllas i här.