Fler Nyheter

12/03/20 - 11:59

Fysisk rådgivning och kvällsöppet dras in

Med anledning av Folkhälsomyndighetens och Norrtälje kommuns restriktioner angående Coronaviruset (COVID-19) har vi beslutat att ställa in vår fysiska VA-rådgivning samt kvällsöppet för att undvika smittspridning.

Rådgivningen  bokas som vanligt via https://www.vattencentrum.se/radgivning/ men utförs endast per telefon.

 

Kvällsöppet under torsdagskvällar till kl. 19 dras in tillsvidare, men du är välkommen att boka tid för rådgivning under ordinarie tider.

 

Epost: info@vattencentrum.se

24/09/18 - 10:46

AQUA-Q vann 1:a pris i IWA Award Ceremony

AQUA-Q - en av våra projektpartners inom projektet Testbädd dricksvatten var i förra veckan i Tokyo på IWA World Water Congress & Exhibition 2018.

AQUA-Q och projektet AQUATRACK (dricksvattensäkerhet och återanvändning av vatten) och borttagning av läkemedelsrester med ozon vann 1:a pris i IWA Award ceremony i gruppen Market-changing Water Technology and Infrastructure. Projektet var en av 160 ansökningar från 45 länder.

Läs mer på aqua-q.se och worldwatercongress.org

30/11/18 - 08:46

Årets Innovation

Utvecklingscentrum för Vatten och projektet Testbädd Dricksvatten har vunnit priset Årets Innovation 2018

Motiveringen till priset:

”Utvecklingscentrum för vatten utvecklar med sitt projekt Testbädd dricksvatten en kvalitetscertifiering med effektivitets- och hållbarhetstester av dricksvattenfilter och småskaliga tekniker för att rena dricksvatten. Testbädden förväntas på sikt bidra till social och miljömässig förbättring då hårdare krav kan ställas på reningstekniker och mindre ansvar lämpas över på privatpersoner och konsumenter. För detta arbete går Norrtälje kommuns pris Årets innovation 2018 till Utvecklingscentrum för vatten.”

Vi är mycket stolta över att ha blivit tilldelade priset av Norrtälje Kommun under galan Årets Utmärkelser 2018.

Läs mer om projektet här.

27/07/21 - 14:59

Success or failure of river restoration projects

Rapporten "Success or failure of river restoration projects" från delprojektet inom RETROUT om vattendragsrestaureringar i östersjöregionen har publicerats.

Ett av delprojekten inom RETROUT handlade om utmaningarna kring att förbättra den ekologiska statusen för vattendrag i östersjöregionen, vilket kan leda till stärkta fiskbestånd vilket är en förutsättning för en växande fisketurism. Delprojektets syfte var att föreslå så kallade ”Best Practice Solutions” för effektiva och hållbara restaureringsåtgärder för vattendrag med fokus på havsöring.

Läs mer och ladda ner rapporten här.