Fler Nyheter

01/11/18 - 08:52

Hur hanterar vi vattenresurser?

Inspiration Vatten: Världstoalettdagen 2018

Den 19 november 2018 – Världstoalettdagen, hålls en konferens i ämnet vattenresurser från källa till recipient. Personal från UCV, SGU, RISE, Topas Vatten & Länsstyrelsen Stockholm håller i föreläsningar och workshops under dagen där återanvändning av renat avloppsvatten inom jordbruk, skydd av vattenresurser samt utmaningar inom ledningsnätet kommer att diskuteras.

Mer info och anmälan:

Förmiddag, 09.00-16.00, Riktat mot kommun, politiker och yrkesverksamma

Eftermiddag, 17.00-19.00, för allmänheten

06/12/19 - 12:19

Samtal om hållbar matproduktion och Akvaponi

Den 5 december hölls en workshop om hållbar matproduktion och Akvaponiska system på Utvecklingscentrum för vatten.

Dagen fick en bra uppslutning med deltagare från såväl Stockholm och Norrtälje samt Åland. Bland de 25 deltagare som närvarande fanns representanter från bland annat Pensionat Stalldalen, Kröns Trädgård, Gröna Lund, Väddö hälsoträdgård och Norrtälje kommun för att nämna några.

 

Stort tack till alla som deltog – vi är glada att det finns ett stort intresse för Akvaponi och hållbar matproduktion!

 

Arbete med projektet Akvaponi i Roslagen kommer fortsätta under 2020 och UCV ser fram emot kommande arbete och diskussioner inom området. Anmäl er gärna till vårt nyhetsbrev för information om våra kommande evenemang eller titta in vår hemsida och facebookgrupp.

24/01/20 - 09:24

Affärsutbildning för dig som jobbar inom småskalig livsmedelsproduktion

LRF Mälardalen anordnar en kurs i Uppsala län och Västmanlands län om affärsutveckling för småskaliga livsmedelsproducenter.

Mer information och anmälan här.

01/06/18 - 14:34

Ministerbesök på Utvecklingscentrum för vatten

Näringslivs- och innovationsminister Mikael Damberg (S) och socialförsäkringsminister Annika Strandhäll (S) besökte Campus Roslagen och där bland oss.

Under gårdagen fick vi besök av Mikael Damberg (S) och Annika Strandhäll (S). Vi fick tillfälle att om de olika delar vi jobbar med här på Vattencentrum, allt ifrån att vi ger vatten- och avloppsrådgivning till boende i Norrtälje kommun till att jobba med projekt för att lösa de vattenutmaningar som finns i kommunen.