Event

Här hittar du alla våra event

Vi anordnar både event för privatpersoner, företag och kommuner.

18/08/18 - 10:00

Vattenlördag Augusti

Event för allmänheten

Vattenlördag är ett återkommande event då vi erbjuder aktuell information, VA rådgivning, utställning av särskilda lösningar för vatten och avlopp för känsliga vattenmiljöer. Eventet är öppet för allmänheten och är kostnadsfritt.

Vi bjuder in Ingegerd Rosborg, forskare i ämnet dricksvatten och mineraler att föreläsa för dig som har eget dricksvatten. De kommer även finnas seminarier för dig som har eget avlopp.

För dig som är förtroendevald i en samfällighet, hålls en utbildning om underhåll av ledningar.

 

Program 

10.30 – 11.00 Presentation av UCV, Vatteninfo och GEMVA

11.00 – 11.30 Seminarium:  Vilka regler gäller för Vatten och avlopp?

11.30 – 12.00 Utställningstid

12.00 – 12.30  Seminarium om dricksvatten och hälsa. Forskare från KTH

12.30 – 13.30 Utställningstid

13.30 –14.00 Seminarium om kommuners skyldighet att bygga vatten och avlopp

14.00 – 15.00 Kurs för samfälligheter.Fråga våra experter. Utställningstid

 

14/09/18 - 10:00

Välkomna till Norrtälje hamn den 14 – 15 september kl 10-15

Utvecklingscentrum för vatten välkomnar Briggen Tre Kronor till Norrtälje och lanserar den STORA VATTENUTMANINGEN.

UCVs laboratorium Mathildalaboratoriet kommer att vara på plats vid vattenfesten i Norrtälje hamn den 14-15 september. Saltvatteninträngning är ett relativt vanligt problem i enskilda vattentäkter vid kustnära regioner vilket kan undersökas med en kloridanalys.

– Kloridanalyser samt även analyser av total hårdhet kommer att kunna göras på plats. Övriga prover kommer att tas tillbaka till labbet i kylväskor för vidare analys. Observera att bakteriologiska prover bara kan tas emot måndag-torsdag.

– Under fredag och lördag i hamnen ges 10 % rabatt på ordinarie pris ges på analyser av klorid och total hårdhet, samt på analyspaket (Bas, Familj & Stora) se även Mathildalabbets ordinarie prislista.

– Flaskor kan hämtas i förväg på UCV och Mathildalaboratoriet på Kaserngatan 11 i Norrtälje (Det kommer även att finnas flaskor för provtagning att hämta på plats i hamnen under fredagen)

 

Tre internationella vattenprojekt med fokus på Östersjön visas på plats och ni kan ställa frågor till projektledarna. BATSECO om båttömningsstationer, RETROUT om återställning av vattendrag för fiske och COASTAL om planering på land och hav.

 

Vi är en del av den Stora vattenutmaningen som startades denna torra sommar av en medveten familj i Roslagen. Utmaningen är att halvera sin vattenkonsumtion. Vi startar nu med milstolpar varje månad och Stora Vattenutmaningsfesten går av stapeln nästa år i september.

Kampanjen går ut på att ni hemma eller på kontoret eller i industrin ger handfasta tips och exempel på hur ni gör för att minska vattenanvändningen. Bästa månadstipset presenteras och belönas. Nästa år kommer vi att kora bästa resultat hos allmänheten, företagen och organisationer, alltså tre kategorier.

Anmäl er till kampanjen på plats i vårt tält i hamnen 14-15 september eller här på hemsidan (kommer inom kort).

14/09/18 - 10:00

DEN STORA VATTENUTMANINGEN

Vi är en del av den Den Stora Vattenutmaningen som startades denna torra sommar av en medveten familj i Roslagen. Utmaningen är att halvera sin vattenkonsumtion. Vi startar nu med milstolpar varje månad och Stora Vattenutmaningsfesten går av stapeln nästa år i september.

Kampanjen går ut på att ni hemma eller på kontoret eller i industrin ger handfasta tips och exempel på hur ni gör för att minska vattenanvändningen. Nästa år kommer vi att kora bästa resultat hos allmänheten, företagen och organisationer, alltså tre kategorier.

20/09/18 - 15:00

Invigning av Testbädd dricksvatten

Första etappen av VINNOVA-finansierade projektet Testbädd dricksvatten är nu klar. Pilotanläggningen på Kaserngatan 11 är färdig och det första filtret är redo att testköras. Välkommen till Vattencentrum i Norrtälje den 20e september för att fira denna milstolpe!

Läs mer om projektet här.

Observera att tider för eventet har ändrats.

Se mailutskick för schema

Plats: Kaserngatan 11, Norrtälje (Bakom restaurang Culinar)

Tid: 20e september kl. 12-16

 

Föranmälan krävs. Anmäl dig senast den 10e september

Evenemanget är kostnadsfritt.

 

Välkommen!

12/10/18 - 10:00

KOMMO 12 oktober

Nätverksträffen KOMMO; kommuner med omvandlingsområden träffas i UCV Norrtälje, Kaserngatan 11 den 12 oktober 10.00 – 15.00

 

Schema för dagen:

10.00 Presentation av de närvarande (kaffe från 9.30)

10.15 Föreläsning om planering för vattenbrist, Bo Olofsson eller Robert Earon (KTH)

11.30 Senaste årens torka och behov av tillståndsplikt för dricksvattenbrunnar i våra kommuner, erfarenheter och behov. Diskussion.

12.30 Lunch

13.30 Förslag på gemensamt projekt angående slamlogistik. Introduktion Amelia.

14.30 Kaffe

15.00 Diskussion om utredningen om paragraf 6 i LAV

15.30 Studiebesök testbädd dricksvatten

 

Läs mer om KOMMO här.

 

Kontaktperson:

Amelia Morey Strömberg | amelia.stromberg@campusroslagen.se |0176-28 61 17